TENS

(transkutana električna stimulacija živcev) je učinkovit pri terapiji akutnih in kroničnih bolečinskih stanjih. Ob pravilni uporabi lajša bolečine različnega izvora in izboljšuje prekrvavitev obravnavanih predelov.
Pri terapiji TENS se blagi impulzi toka prevajajo skozi kožo v tkivo. Impulzi sproščajo različne reakcije, še posebej telesu lastne procese, ki vodijo k lajšanju bolečine. Na ta način je mogoče učinkovito ublažiti bolečine.

TERAPEVTSKI UZ

Uporaba ultrazvoka v terapevtske namene je v fizioterapiji prisotna že vrsto let. Gre za zdravljenje z energijo zvočnega valovanja, s čimer se pospeši metabolizem in proces celjenja.

Ultrazvočna terapija pomeni longitudinalno akustično valovanje visoke frekvence. Uporabljamo lahko dve obliki ultrazvoka.

Kontinuirana oblika ultrazvoka ima toplotni učinek, pri čemer pride do lokalnega zvišanja temperature. Posledično se aktivirajo encimski sistemi v celicah, pospeši pa se tudi celični metabolizem.

Stanja pri katerih priporočamo UZ terapijo:

  •  kalcinacija
  •  kronično vnetje sklepov (artroza)
  •  brazgotine
  •  zatrdline
  •  kontrakture

IR

Infrardeče obsevanje se največ uporablja za prenos toplote brez dotika. V naših IR lučeh uporabljamo infrardeče sevanje za toplotno terapijo človeškega telesa. Topla radiacija zboljša prekrvavitev na obsevanem mestu in pospešuje presnovo v telesu. Učinek je viden takoj – koža pordeči. Izboljšan pretok krvi poveča odstranitev odpadnih snovi iz telesa in razgiba antigene, ki pospešijo nastajanje protiteles. Skrčene mišice se sprostijo in telo se prične samo zdraviti.

KINEZIOTAPING

Terapija s kineziološkimi trakovi je  tehnika lepljenja posebnih trakov za podpiranje mišičnih funkcij z namenom zmanjšati bolečino.

Terapija s kineziološkimi trakovi temelji na procesu fizične samoozdravitve s posebnim elastičnim trakom, ki ne draži kože. Lastnost trakov omogoča normalno funkcioniranje mišic ob istočasnem zmanjševanju oteklin in hematomov, podpira tetive in zmanjšuje bolečino. Trakovi, ki jih ima pacient nalepljene po telesu, niso ovira za ukvarjanje s športom, pri tuširanju, umivanju in drugih vsakdanjih opravilih.