Masaže

KLASIČNA MASAŽA

Klasična masaža je masaža celotnega telesa. Gre za sistematično obliko dotikanja, ki vzbuja ugodje in izboljša zdravje. Učinki masaže so telesne in duševne narave. Z masažo izboljšujemo splošno počutje, vplivamo na kožo, skeletne mišice, krvni obtok, tok limfe, sklepe in obsklepne mišice, podkožno maščobno tkivo, živčni sistem in na splošno  duševno počutje.

TERAPEVTSKA MASAŽA

Terapevtska masaža  združuje različne terapevtske pristope. Namenjena je predvsem ljudem z bolečinami  in se izvaja intenzivneje na tistem delu, kjer je bolečina, nepravilnost ali poškodba. Z različnimi artikulacijskimi tehnikami in manipulacijo mehkega tkiva povečamo prekrvavitev obhrbteničnih mišic, mišic ramenskega obroča, vratu ter mišic, ki se priraščajo na lopatice odpravljamo mišične  nepravilnosti in vozle (trigger point), izboljšamo telesno držo, ter gibljivost hrbtenice in sklepov. 

Enkratna terapija izboljša stanje za nekaj časa, več zaporednih terapij pa učinkuje na daljše obdobje. Z rednimi obiski se stanje znatno izboljša, prepreči ali omili se napredovanje kroničnih bolečin.